Druhá augustová sobota v našej obci, sa už niekoľko rokov nesie v duchu súťaže vo varení baraních hŕč.
Barania, jednoducho vyzerajúca špecialita bola hlavne pokrmom valachov na salašoch. Toto typické jedlo do Jasenia rozhodne patrí, pretože dedina leží v ovčiarskej oblasti.
Prvotriedne mäso je zo stehien a z chrbta, ďalej nasleduje mäso z lopatiek, rebier a hlavy. Pripraviť túto pochúťku vôbec nie je jednoduché, pretože my, ľudia uponáhľanej doby, zvyknutí na Fast food nemáme predstavu, ako by mala táto dobrota chutiť. Práve preto aj do poroty, hodnotiacej toto fantastické jedlo, zasadnú tí najfundovanejší. Pri hodnotení posudzuje vzhľad, chuť, kvalitu mäsa a celkový dojem.
Cieľom projektu je :
Účel projektu je :
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6
|
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
13
|
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20
|
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Opatrovateľky Typ: PDF dokument, Velkosť: 182.29 kB
Rozvoj Energetických služieb v obci Jasenie Typ: PDF dokument, Velkosť: 68.23 kB